MIT OpenCourseWare - spousta univerzitních kurzů, materiály ke stažení Funguje ve webovém prohlížeči

logo MIT OpenCourseWare

Nepřeberné množství kurzů vyučovaných na americké univerzitě MIT. Ke stažení jsou materiály, dostupná jsou videa z výuky. Témata pokrývají obchod, umění, medicínu, matematiku i třeba pedagogiku.

MIT OpenCourseWare je platforma (webová stránka), na které máte možnost nalézt velké množství univerzitních kurzů z mnoha oblastí. Jedná se o kurzy, které jsou vyučovány na americké univerzitě Massachusetts Institute of Technology (zkráceně MIT).

Každý kurz má anotaci, ale dostupné jsou i přímo videa z přednášek, prezentace ke stažení ve formátu PDF a materiály k přečtení. Vše je samozřejmě v angličtině. Což ale lze brát (pokud se AJ učíte) i za výhodu. K videím jsou často i titulky ve formátu SRT (moderní přehrávače videa je dokáží ke staženému videu zobrazovat).

MIT OpenCourseWare přináší:

  • velké množství kurzů v angličtině dostupných online pro každého (vyučovány jsou na škole MIT v USA) - celkem přes 2200
  • kurzy pokrývají oblasti jako jsou: obchod, energetika, strojírenství, umění, medicína, humanitní studia, matematika, sociální vědy a společnost, pedagogika a vyučování
  • vyhledávat lze i pouze kurzy s videi či nahraným audiem z přednášek
  • k mnoha kurzům jsou dostupné online k učebnice
  • dostupné jsou v PDF snímky prezentací nebo poznámky vyučujících k daným kurzům

I když dostupné materiály nejsou připraveny jako kompletní e-Learningové kurzy, přináší velké množství informací. Je možné se tak začít učit programovat, nebo například rozšířit své znalosti sociologie či psychologie.

Informace o vybraném kurzu na MIT OpenCourseWare
Domácí stránka MIT OCW s přehledem kurzů dle tématu nebo katedryPrezentace z kurzu ve formátu PDF ke staženíVideo z přednášky ke stažení i s titulky nebo přepisemStažení studijních materiálů. Někdy mají i desítky MB.

Přejít na MIT OpenCourseWare - Není závislý na OS


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte MIT OpenCourseWare
Líbí se vám MIT OpenCourseWare? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ne

Šťítky: studium, učení se

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.