PING (Partimage Is Not Ghost) - záloha a obnova oddílů disku Funguje ve webovém prohlížeči

PING je záchranný systém pomocí něhož můžete vytvořit nebo obnovit zálohu dat na všem pevném disku.

PING (neboli při rozepsání: Partimage Is Not Ghost) je vlastně Live CD systémem založeném na Linuxu, který přináší možnost zálohovat oddíly a nebo i celý pevný disk vašeho počítače. Nejčastěji si tak můžete zazálohovat již nainstalovaný operační systém - a to jakýkoliv - tedy Windows, Linux a teoreticky i jakýkoliv jiný. Program pro vytváření obrazů oddílů využívá program Partimage, který můžete nalézt i na záchranném CD SystemRescueCD.

Protože se jedná o Live CD, stačí tedy stáhnout obraz CD disku, vypálit jej na médium a po restartu se z něj spustí PING systém aniž by musely být jakékoliv data zapisována na pevný disk. Na externí disk nebo na druhý disk v počítači je tak možno vytvořit zálohu diskového oddílu na kterém se nachází operační systém.

PING podporuje:

  • ukládání záloh diskových oddílů (partitionů) na místní disky (i externí) a nebo za pomocí sítě i na vzdálené disky (servery)
  • podporuje i zálohu BIOS dat
  • umožňuje vytvořit vlastní záchranné samospustitelné DVD ze zazálohovanými daty
  • podporuje rozdělení větší zálohy na více CD nebo DVD disků

PING tak může být alternativou zdarma oproti placeným programům jako je Acronis True Image, PING je ale také jistým konkurentem taktéž zdarma poskytovaným projektům jako je CloneZilla nebo SystemRescueCD, kdy zejména CloneZilla poskytuje velmi intuitivní a výborně funkčně vybavený nástroj pro zálohu a obnovu diskových oddílů nebo i celých disků. Pokud byste PING chtěli spouštět z USB disku (u počítačů, které nemají DVD mechaniku) doporučuji vyzkoušet UNetbootin pro tvorbu Live USB disku.

Stáhnout PING (Partimage Is Not Ghost) (35 MB) - Není závislý na OS


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte PING (Partimage Is Not Ghost)

Líbí se vám PING (Partimage Is Not Ghost)? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ne

Šťítky: obraz pevného disku

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.