Web Security Guard - ochrana proti nebezpečným webovým stránkám, virům a spyware

Web Security Guard je program, který vás upozorní na viry a spyware číhající na nebezpečných webovým stránkám ještě než je navštívíte.

Web Security Guard je zajímavý program, který slouží ke zvýšení bezpečí při brouzdání na internetu. Program se svého druhu integruje do internetového prohlížeče a systémem včasné výstrahy vás dokáže upozornit na potenciálně nebezpečnou webovou stránku nebo server. Program si klade za víl chránit vás proti spyware, adware, spam a viry. O webové stránce vám podává informace ještě než ji navštívíte a to na základě hodnocení těchto stránek ostatními uživateli. Na vás poté je zda na danou stránku opravdu budete chtít přejít a nebo varování vyslyšíte.

Web Security Guard přináší funkce:

  • prověřuje obsah stránky a stupeň rizika ještě před tím, než danou stránku navštívíte (vychází přitom i z hodnocení ostatních uživatelů)
  • aniž podezřelou stránku navšívíte můžete si nechat zobrazit informace kolik uživatelů označilo danou stránku jako zdroj adware, spyware, virů, spamu, phishingu, podvodu atd.
  • obsahuje funkci: bezpečné hledání - to zobrazuje barevnou ikonku vyjadřující stupeň rizika při navštívení dané stránky rovnou na stránce výsledků vyhledávače
  • u stránek si můžete přečíst hodnocení ostatních uživatelů a nebo přidat i hodnocení své vlastní
  • máte možnost nastavit si klasifikaci stránek a stupeň rizika při kterém vás Web Security Guard bude varovat - můžete například určitý typ varování vypnout
  • program se také dokáže z vašich rozhodnutí učit a pokud některá webová stránka je označována za potenciálně nebezpečnou a vy víte, že je bezpečná je možno varování v jejím případně zcela vypnout

Program obsahuje i lištu Crawler, která integruje upozorňování a stahování nových databází nebezpečných webových stránek přímo do vašeho internetového prohlížeče. Databáze programu Web Security Guard je ale samozřejmě možno stahovat a aktualizovat i manuálně.

Web Security Guard samozřejmě není všespásný prostředek, ale může být jedním z pomocníků, kterou zvýší bezpečnost vašeho brouzdání se na internetu. V případě označování stránek ještě před jejich faktickým navštívením ale přidává funkci, která je dosti podobná funkci českého antivirového programu zdarma a to AVG Free. Pokud ale AVG zdarma nepoužíváte může vám poslouži třeba i Web Security Guard.

Vždy aledoporučuji používat na počítači i některý z antivirů, a to klidně i některý z těch zdarma jako je již zmíněné AVG, nebo od firmy Microsoft zdarma nabízený Microsoft Security Essentials či obstojný ClamWin.

Zdroj 1 - zdroj pro stažení č.1 (4,8 MB)


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Web Security Guard
Líbí se vám Web Security Guard? :
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano
Jazyk: Anglický

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.