New OCR - online převod naskenovaných dokumentů na text Funguje ve webovém prohlížeči

Webová služba, která vám velmi jednoduše a bez jediného nutného nastavení převede naskenovaný text a nebo text v podobě obrázku do textové podoby např. Wordu.

Online služba New OCR slouží k převodu textu v podobě obrázku do textové podoby. Program podporuje převod do textového TXT souboru a nebo DOC souboru Word (otevřete jej i v OpenOffice). Nevyžaduje žádnou registraci a můžete ji použít okamžitě bez jakýchkoliv závazků nebo poplatků. Služba má širokou podporu vstupních formátů mezi kterými jsou grafické formáty JPEG, PNG, GIF, BMP a vícestránkové TIFF soubory, ale i PDF dokumenty.

New OCR přináší:

  • převod grafických předloh pomocí technologie OCR do textové podoby
  • podporuje jako vstup grafické formáty JPEG, PNG, GIF, BMP i vícestránkové TIFF soubory a to až do velikosti 5 MB
  • podporuje i PDF dokumenty do 5 MB a u vícestránkových PDF až do velikosti 20 MB
  • poradí si s textem ve více sloupcích - sloupce detekuje a text po rozpoznání poskládá "za sebe" tak jak patří
  • podporuje 29 jazyků, dle našich testů i češtinu, i když samotné webové stránky v češtině nejsou

Při testech s naskenovaným dokumentem si služba New OCR (nebo také Free Online OCR) poradil i s textem, kde texty byl šedivý a některé části dokumentu byly zašedlé tak, jak dokument zcela přesně nedoléhal ke skeneru. Při použité naskenovaného textu v rozlišení 300 DPI byl výsledně rozpoznaný text na 99 % bez chyb a to i u dosti malého písma. Samotný převod byl také rychlý a u dvou stran textu trval pouze několik vteřin. Jediným drobným problémem je, že tato služba vám nezachová formátování zdroje a text pouze rozčlení přesně podle řádků. Dodrží tedy konce řádků a odstavce, jinak text poskládá za sebe, jak za sebou následoval i v předloze.

Ve generovaném DOC souboru si služba nakonec přiřadí odkaz na své stránky, ale to lze samozřejmě bez problémů smazat. Mezi možnými online aplikacemi pro digitalizaci textu v grafických souborem se myslím v případě služby New OCR jedná o velmi zajímavou a použitelnou službu.

Přejít na službu New OCR - Není závislý na OS


86 % (3 hlasy)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte New OCR
Líbí se vám New OCR? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ne

Šťítky: OCR

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 1 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.