Jing - tvorba video návodů s komentářem Funguje na počítači

Program umožňuje pohodlně snímat obrazovku počítače či natáčet dění na obrazovce do videa včetně hlasového komentáře.

Někdy potřebujeme efektivně vysvětlit někomu jak funguje nějaká aplikace, či kde najít funkci operačního systému. Než zdlouhavě popisovat, vyzkoušejme aplikaci Jing. Tato utilita umožní zachytit obraz i video z obrazovky a vytvoříme tak například tutoriál k programu. Aplikace je v angličtině, ale je velmi intuitivní na ovládání.

Po instalaci je nutné se bezplatně registrovat a vytvořit svůj účet pro sdílení na serveru screencast.com, kam se budou sdílená videa nahrávat. Po dokončení registrace je připraveno k použití. Můžeme zachytávat obraz (screenshoty), celou obrazovku nebo určitý výřez. Zajímavější je však možnost nahrávat video a máme-li mikrofon, je možné využít i hlasový komentář. Je tak možné vytvořit efektivní návod či prakticky ukázat kde se něco nachází. Jing vyžaduje ke svému běhu .NET Framework 3.5 SP1 a vyšší a pro optimální běh minimálně 1 GB RAM. S aplikací Jing můžete:

  • zachytávat obrazovky, ve výřezech nebo celou
  • nahrávat dění na obrazovce včetně použití mluveného doprovodu
  • sdílet na screencast.com nahraná videa
  • vytvořit tak výborný tutoriál s vlastním komentářem

Jing je zajímavým projektem a má velmi jednoduché použití, ovládání je velmi intuitivní. Je nutné se registrovat na server screencast.com pro sdílení a pak je možné poslat odkaz například na mail či IM. Placená verze Jing Pro pak umožní nahrání na YouTube či Facebook. Pokud to nepotřebujete, základní verze je zcela dostačující.

Stáhnout Jing (6,6 MB) - Win XP, Win Vista, Win 7


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Jing

Líbí se vám Jing? :
Operační systém: Win XP, Win Vista, Win 7, Mac OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.