MySQL - výkonný relační databázový server Funguje ve webovém prohlížeči

Zdatná konkurence pro komerční databázové servery, přitom nabízí téměř rovnocenné funkce. Je zcela zdarma, multiplatformní, open-source a vysoce výkonný.

Bez práce s databázemi a tedy i nějakého databázového serveru se neobejde žádný rozsáhlejší informační systém, mnoho aplikací je provázáno s čerpáním dat z databází. V současnosti jsou databázové modely orientované na relační princip tabulek a klíčů, určující vztahy mezi položkami. Jazykem pro databáze je SQL, případně nějaká z jeho variant jako je T-SQL. Teorie databází a SQL jazyka přesahuje rámec tohoto článku.

Za kvalitní databázový server není nutné platit tisíce korun, je tu MySQL, velmi oblíbený databázový server. Sice některé možnosti MySQL nemá jako třeba Oracle, ale pro většinu malých a středních databází je MySQL dostačující. Nabízí výkonný databázový server nad SQL, navíc je open-source a multiplatformní, takže není problém provozovat MySQL pod Windows, linuxovými distribucemi, ani pod MacOS X. Existuje několik verzí, ta základní zdarma má přídomek Community Server. Má dále obrovskou výhodu v provázanosti s PHP, Apache, webovými aplikacemi, jazykem Perl, atd. Je oblíbenou řadou vývojářů, kteří vyvíjí zejména aplikace v jazyce Java a MySQL jim umožní propojit aplikace s databázemi.

MySQL Community Edition nabízí:

  • plnohodnotný multiplatformní SQL databázový server
  • ideální propojení s dalšími programovacími technologiemi, aplikace a servery
  • vhodný pro menší i středně velké databáze
  • open-source řešení
  • export/import dat z/do různých zdrojů
  • výkonný SQL/T-SQL relační modely, relace M:N bez třetí tabulky, správa databází v síti
  • pro většinu OS dostupný ve 32-bitové i 64-bitové verzi

MySQL je výkonný databázový server nad SQL, který je multiplatformní a navíc propojuje další řešení, jako je PHP/Apache, Perl, Java, webovými servery, apod. Nabízí pro databázové prostředí vysoký výkon i stabilitu za nulovou cenu. Lze jej získat i v rámci balíku pro webové aplikace, jako je XAMPP. Podporuje více než 20 operačních systémů. Svým výkonem a možnostmi dostačuje pro většinu středních firem a informačních systémů.

Stáhnout MySQL (32,6 MB) - Není závislý na OS - 64-bit Windows verze z FTP serveru


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte MySQL

Líbí se vám MySQL? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Šťítky: databáze

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.