Calligra Suite - kancelářský balík trochu netradičně Funguje na počítači

Kancelářské balíky, jako MS Office, LibreOffice či OpenOffice mají jedno společné. Vzhled a princip ovládání. Nabídka a panely nástrojů. Calligra Suite je balíkem, který chce jít proti těmto konvencím a nabízí jiné uspořádání pracovní plochy. Obsahuje celkem 6 aplikací, další lze instalovat volitelně zvlášť. Je dostupný pro Windows, MacOS i Linux.

Calligra Suite je zajímavý především netradičním způsobem ovládání. Většina akcí jako formátování textu, návrh prezentace či změny vlastností prvků, se odehrávají v podokně na pravé straně. Jednotlivé funkce jsou rozděleny do záložek v tomto podokně. Tím je Calligra Suite netradiční a chce ukázat, že ovládání kancelářského balíku nemusí mít zažité konvence. Záleží na uživateli, zda se mu způsob ovládání zalíbí či nikoli.

Součástí Calligra Suite je 6 aplikací – textový a tabulkový editor, prezentační program, aplikace na tvorbu diagramů, plánovací diář a vektorový grafický editor. Další 3 programy možno stáhnout samostatně – grafický editor, nástroj pro tvorbu myšlenek a náčrtů a databázový program. Nevýhodami balíku je nemožnost vlastní instalace (výběr součástí) a neumí ukládat do MS formátů (DOC, XML), pouze do formátů OpenXML (DOCx, XLSx). Naopak si poradí s uložením do PDF. Celkově balík nenabízí tolik funkcí jako jeho konkurenti. Je však zdarma a open-source, založený na KDE.

Calligra Suite nabízí:

  • kancelářský balík s netradičním ovládáním pomocí záložek na pravé straně okna
  • součástí je také vektorový grafický editor
  • možnost exportu dokumentu do PDF
  • dostupný pro Windows, Linux i Mac OS
  • pouze anglicky, není možnost vlastní instalace
  • nemožnost uložit do MS formátů

Calligra Suite je zajímavým nápadem ovládání, musíme však oželet mnohé funkce. Komu nevadí nemožnost uložení do MS formátů a angličtina, může být Calligra Suite zajímavou volbou. Balík je také stále aktivně vyvíjen, takže se určitě dočkáme i dalších funkcí a vylepšení.

Stáhnout Calligra Suite (150 MB) - Win XP, Win Vista, Win 7, Linux, Mac OS - MSI instalátor pro Windows


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Calligra Suite

Líbí se vám Calligra Suite? :
Operační systém: Win XP, Win Vista, Win 7, Linux, Mac OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.