Ngraph - sofistikovaná tvorba grafů Funguje na počítači

Nestačí-li Vám grafy v tabulkovém procesoru, zkuste právě Ngraph. Aplikace zaměřená na tvorbu i velmi složitých grafů. Data lze importovat z mnoha zdrojů, export grafů do mnoha grafických formátů včetně PDF či PS. K dispozici je verze pro Windows a Linux.

Hledáte-li nástroj pro tvorbu grafů v technických odvětvích, mohl by Vás oslovit Ngraph. Ačkoli jeho ovládání je na první pohled složitější, vytvoříte s tímto programem opravdu pokročilé grafy na vysoké úrovni. Lze importovat data například z tabulkového procesoru včetně CSV či z dalších zdrojů. Výsledný graf lze exportovat například do PDF, PS a jiných formátů.

Pro jednotlivé grafy lze nastavovat osy, legendy, popisy a spoustu dalších parametrů. Rovněž můžete zvolit rozlišení DPI, v němž se budou grafy vykreslovat. Snadno lze přidávat texty do grafů. Ngraph nabízí spoustu funkcí, kterými osloví zejména náročné uživatele v technické praxi. Je vhodným nástrojem k vytváření grafů například do vědeckých publikací.

Ngraph přináší:

  • tvorbu i velmi složitých grafů
  • přidávání legend, popisů, textů, mřížek
  • nastavení DPI pro tisk a export
  • import dat z mnoha zdrojů (CSV, text, tabulky)
  • export do PDF, EPS, PS či SVG
  • pro Windows a Linux

Ngraph svými vlastnostmi patrně osloví zejména náročnější uživatele, taktéž je nutné si zvyknout na ovládání programu. Nelze například jednoduše zadat povel typu "vykreslit graf funkce y=2x-sqrt(y), Ngraph je orientován na zpracování importovaných dat.

Při tvorbě grafu lze detailně nastavovat parametry legendy, os, mřížky, atd. Ke grafům lze přidávat popisy a jiné prvky.
Velmi podrobně lze též nastavit vlastnosti zdrojových a jejich vykreslení do grafu. Na příkladu je ukázán CSV soubor s daty druhých odmocnin.

Stáhnout Ngraph (0,8 MB) - Win 95, Win 98, Win Me, Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7, Linux - anglická verze pro Windows


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Ngraph

Líbí se vám Ngraph? :
Operační systém: Win 95, Win 98, Win Me, Win 2000, Win XP, Win Vista, Linux
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ne

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.