Photopea - online bitmapový editor zaměřený na PSD Funguje ve webovém prohlížeči

Photopea je online bitmapový editor zaměřený na PSD formát aplikace Adobe Photoshop. Nechybí podpora vrstev, pokročilé výběry oblastí a aplikace má WebGL akceleraci. Rozhraní je pouze v angličtině.

Photopea je online editor pro tvorbu a úpravy bitmapové grafiky. Zaměřuje se především na co nejlepší kompatibilitu s PSD formátem, který je základem pro Adobe Photoshop. Tudíž aplikace umí ukládat do PSD nativně a k tomu export do dalších běžných bitmapových formátů. Pro běh nevyžaduje žádný plugin prohlížeče.

Rozhraní je poměrně jednoduché, přesto nabízí Photopea i pokročilé funkce. Nechybí vrstvy, pokročilé možnosti výběru, mnoho druhů štětců či tvorba gradientních přechodů. Chybět nemohou ani funkce pro základní úpravy, tzn. korekce jasu, kontrastu, gamma či křivky. Okna jsou plovoucí a lze je kamkoli přesunout. V editoru je i funkce magické hůlky pro výběr pixelů s určitými parametry a vytváření bitmapových i vektorových masek a aplikace efektů. Avšak některé funkce, jako změna rozměru nebo korekci červených očí editor nenabízí. Ovšem co není, může být později.

Photopea přináší:

  • online bitmapový editor
  • orientovaný na PSD formát
  • podpora filtrů, masek, vrstev
  • výběry typu laso, kouzelná hůlka
  • export do bitmapových formátů
  • WebGL akcelerace
  • tvorba gradientů, vkládání textu, malování

Photopea je poměrně propracovaný online bitmapový editor, který je hlavně orientován na PSD formát. Nabízí i pokročilejší funkce včetně práce s vrstvami a výběry. Naopak například neumí změnit rozměr obrázku. Rozhraní je pouze anglické, což může odradit méně zkušené uživatele. Díky možnosti nahlášení chyb je možné pružně opravovat bugy a aplikaci vylepšovat i přidávat nové funkce.

Plovoucí okna pro běžné úpravy obrazu. Photopea nabízí základní i pokročilejší úpravy včetně nastavení úrovní a křivek. Vše běží ve webovém prohlížeči.
Mezi základní funkce patří práce s vrstvami. Můžete například přidat gradient do obrázku či text a pracovat s těmito částmi jako celky, tedy vrstvami. Pro formát PSD jsou vrstvy základem.V editoru Photopea je možné používat výběry lasem nebo kouzelnou hůlkou s nastavením tolerance. Efekty lze aplikovat pouze pro vybranou oblast nebo více oblastí, které jsou vrstvami.Kromě výchozího formátu PSD lze výsledné obrázky ukládat do běžných bitmapových formátů. Export nabízí nastavení velikosti.

Domovská stránka Photopea - Není závislý na OS


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Photopea
Líbí se vám Photopea? :
Operační systém: Není závislý na OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ne

Šťítky: grafický editor, rastrový editor

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.