OpenOffice.org Portable - aneb přenosný Word, Excel a PowerPoint zdarma Funguje na počítači

Přinášíme vám přenosnou verzi kancelářského balíku, kterou si hravě nahratete na svůj USB flash disk a můžete na kterémkoliv počítači spustit.

OpenOffice.org Portable je přenosný kancelářský balík v tom smyslu, že jej můžete přenášet na svém USB flash disku a pohodlně spustit na jakémkoliv počítači, ke kterému si můžete připojit svůj flash disk. Nejedná se však o nijak zcela nový program, ale o docela již známý kancelářský balík OpenOffice.org, který je pouze upraven tak aby jej bylo možno spouštět pouze z flash disku a nemusel se na každém počítači instalovat.

Tento přenosný balík je přesnou kopií OpenOffice.org, pouze s tím rozdílem je většinou jsou nové verze OpenOffice.org Portable uveřejňovány s drobným odstupem od těch běžným verzí Open Office. Tato přenosná verze OpeOffice.org stejně jako její plnohodnotná verze obsahují tyto programy:

  • Writer - textový editor (obdoba MS Word)
  • Calc - tabulkový procesor (obdoba MS Excel)
  • Impress - program pro tvorbu prezentací (obdoba MS PowerPoint)
  • Base - program pro práci s databázemi
  • Draw - program pro tvorbu grafů a jednoduché kreslení

Instalace OpenOffice.org Portable

Instalace tohoto přenosného programu je velmi jednoduchá. Stačí si stáhnout instalační soubor a v počítači jej spustit. Budete dotázáni na místo, kam se má program nainstalovat. Uvést můžete buď přímo USB flash disk, nebo jakýkoliv jiný adresář a z něj program překopírovat na flash disk.

Shrnutí

Ideální je tato přenosná verze zejména tam, kde nejsou programy na které jste zvyklí, pokud např. potřebujete ukládat do formátu PDF či ODT, se kterými pravě pracuje OpenOffice.org. Stejně tak můžete mít sebou na své flash paměti svůj program, se kterým pracujete se svým specifickým nastavením. Pokud byste chtěli mít na své flash paměti sebou více svých oblíbených programů zdarma, podívejte se na přehled přenosných programů v článku Portable Apps - programy pro váš USB disk zdarma, kde najdete přehled přenosných aplikací dle oblastí i jejich použití. Všechny jsou samozřejmě nabízeny zdarma.

Stáhnout OpenOffice.org Portable (92 MB) - Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7


20 % (1 hlas)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte OpenOffice.org Portable

Líbí se vám OpenOffice.org Portable? :
Operační systém: Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Šťítky: kancelářský balík, portable program, tabulkový procesor, textový editor, tvorba prezentace

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 1 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.