HexEdit - nejen hexadecimální programátorský editor Funguje na počítači

Tento malý program umožňující hexadecimální zobrazení libovolného souboru, ocení zejména pokročilí programátoři.Umožní tak nahlédnout do souboru na nejnižší úrovni. Podporuje několik znakových sad a zobrazení.

Malá aplikace HexEdit je určena především těm, kteří pracují se soubory na nejnižší úrovni a potřebují zobrazit soubor jako hexadecimální adresy. Pro úplnost dodejme, že hexadecimální (šestnáctková) číselná soustava vyjadřuje číslovky pomocí číslic 0-9 a písmen A-F a používá se například k adresaci RAM, položek registru, zápisu IPv6 a MAC adres. Na webu autora programu se dočteme, že aplikaci používá mnoho předních IT firem, jako je IBM, Intel či třeba Xerox. HexEdit je opravdu malý co do velikosti a přitom nabízí mnohé funkce, jako je podpora různých znakových sad (ASCII, ANSI, MSDOS a jiné), práci s CRC (Cyclic Redundancy Check)  příkazy,  podpora čtení .NET metadat pro EXE soubory,  režim decimálních adres, apod. Taktéž disponuje možnostmi upravení prostředí aplikace (změna fontu, rozvržení, barev, atd.).

HexEdit nabízí:

  • minimalistický programátorský hexadecimální editor
  • mnoho funkcí konfigurace prostředí
  • zobrazení v různých znakových sadách, decimálních adres, podpora .NET metadat
  • CRC příkazy
  • záložkové zobrazení více souborů

HexEdit ocení ti, kteří ví, k čemu aplikaci použít. Jedná se sice o specifickou aplikaci a běžný uživatel vůbec nebude tušit, k čemu je. Avšak ti, kteří potřebují pohled „do nitra" souborů, HexEdit ocení pro jeho minimální velikost, nulovou cenu a zejména široké možnosti zobrazení a konfigurace editoru. Je to malý, ale výkonný hexadecimální editor souborů. Nově přidána podpora nových .NET metadat, nové CRC příkazy, širší možnosti nastavení prostředí a volba znakových sad pro editor. Autor odvedl v oboru vynikající práci.

Stáhnout HexEdit (9,9 MB) - Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7, Win 8


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte HexEdit
Líbí se vám HexEdit? :
Operační systém: Win 2000, Win XP, Win Vista, Win 7, Win 8
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Šťítky: editor pro programování

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.