ClamWin Portable - antivir pro USB flash disk

Pokud jste někdy potřebovali si ověřit zda určitý soubor, soubory nejsou infikované na cizím počítači přenosný antivir ClamWin Portable vám pomůže.

ClamWin Portable je vlastně vytvořená přenosná verze antivirového programu ClamWin, jen s tím rozdílem, že jej můžete zcela jednoduše spustit ze svého USB flash disku a zkontrolovat si soubory "svým" ClamWin antivirem na jakémkoliv počítači, kde se nemusí nijak instalovat. Jedná se tedy vlastně o přenosnou verzi tohoto antivirového programu. To, že tato verze je de facto totožná s originální verzí ClamWin antiviru svědčí i to, že tuto přenosnou verzi si můžete vytvořit i sami doma, a to několika jednoduchými kroky, na které najdete odkaz níže (popis je anglicky).

Pro nás všechny ty, kteří se ale prozatím vytvářením přenosné verze ClamWin antiviru nechceme zabývat si stačí stáhnout již hotovou přenosnou verzi tohoto antiviru, a to právě pod názvem ClamWin Portable.

ClamWin a tedy i jeho upravená přenosná verze ClamWin Portable je antivir, který je výborný pro použití na detekci, zda určité soubory, adresáře atd. nejsou infikovány virem nebo nebezpečným kódem. Tento antivir nenabízí real time ochranu vašeho počítače. U přenosné verze to není ani nejspíše očekávatelné, nicméně je to obecně vlastnost ClamWin antiviru. Další věcí je, že tento antivir nedokáže nakažené soubory léčit. Dokáže je identifikovat, případně je přenést do karantény nebo smazat. Ale vyléčit je nedokáže.

Aktualizace (upgrade): pokud chcete aktualizovat virovou databázi i program ClamWin Portable, nejjednodušší je si stáhnout jeho celou novou verzi ze serveru, která aktuální virovou databázi již obsahuje.

ClamWin Portable je tedy výtečným pomocníkem, který si můžete vzít na své USB flash paměti kamkoliv sebou. Je alternativou pro kontrolu stažených souborů z internetu, pokud pracujete na cizím počítači, například ke službe online antivirového skenování službou VirSCAN (která také dokáže skenovat za pomocí ClamWin antiviru ale i dalších 35).

ke stažení již hotová verze ClamWin Portable ( MB)


100 % (2 hlasy)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte ClamWin Portable
Líbí se vám ClamWin Portable? :
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano
Jazyk: Anglický

Šťítky: antivir, antivirus, ochrana proti virům, portable program

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 2 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.