Wise Disk Cleaner Free - odstranění nepotřebných souborů

Program Wise Disk Cleaner vám pomůže zbavit se zbytečných souborů, které se po čase činnosti nahromadí ve vašem počítači.

Program Wise Disk Cleaner je k dispozici v českém jazyce, což usnadňuje ovládání jeho pěkně zpracovaného uživatelského prostředí. Pro první seznámení s programem je připraven přehledný průvodce, který je taktéž lokalizován do češtiny. V něm se seznámíte s funkcemi, které program nabízí, a dozvíte se, které ze souborů je možno bez obav vymazat.

Pak už je program připraven k použití a můžete začít s vyhledáváním zbytečných souborů. Ty zůstávají v počítači nejčastěji při odinstalaci programu. Ty se, pomocí k nim dodávaných odinstalátorů, často neodeberou kompletně a právě jimi dříve používané soubory ukrajují místa z vašeho disku. Chcete-li hromadění takovýchto souborů alespoň z části předcházet, doporučujeme používat některý z pokročilých odinstalátorů, například REVO Uninstaller.

Vyhledávat soubory umí program jak na všech discích, které jsou právě připojeny k počítači (včetně vyměnitelných disků, flashdisků nebo paměťových karet), tak pouze na konkrétním disku.

Mezi nejčastěji nalézané soubory patří nefunkční zástupci, nepoužívané .dll knihovny atp. Doba, za kterou je disk prohledán se odvíjí od jeho velikosti a míry zaplnění, pohybuje se však okolo 3-5 minut pro 250GB diskový oddíl.

Při prohledávání disku máte možnost si zvolit, jaké typy souborů budou indexovány (ve většině případů však postačí ponechat původní nastavení, kdy je zaručena bezpečnost při zachování účinnosti) anebo které konkrétní složky si přejete prohledat. Odstraněné soubory mohou být přesunuty do koše nebo přímo vymazány.

Pokud si nejste u konkrétního souboru jisti, zda ho můžete bez obav vymazat, program vám poskytne stručnou informaci o něm.

Wise Disk Cleaner také umí vytvořit plán čištění, kdy se automaticky ve zvoleném intervalu pročistí vybraná úložiště.

Jako alternativu k tomuto programu lze doporučit například CCleaner.  

Wise Disk Cleaner ke stažení ZDE (2,8 MB)


20 % (1 hlas)12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Wise Disk Cleaner Free
Líbí se vám Wise Disk Cleaner Free? :
Operační systém: Win Me/Win NT/Win XP/Win Vista
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano
Jazyk: Český

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.