Launchy - špouštěč programů, dokumentů, WWW stránek Funguje na počítači

Jednoduchý spouštěč aplikací, dokumentů a webových stránek. Zvládá i základní matematické operace.

Šikovný prográmek, který Vám usnadní práci na vašem počítači rychlým přístupem k jakýmkoliv vašim nainstalovaným programům. Jeho hlavní výhodou je malá velikost a jednoduché prostředí.

Tato free utilitka funguje na principu uložení cesty k programům, které si zvolíte. Jako defaultní jsou vybrány všechny programy, jejichž zástupce máte v nabídce start a na ploše. Poté stačí předem definovanou klávesovou zkratkou (defaultně ALT+mezerník) spustit Launchy, což znamená otevření malé příkazové řádky. Sem napíšete název programu, který chcete zapnout. Postupným psaním dochází k nabízení již zaindexovaných programů. Pokud se Vám ani po dopsání nenabídnul chtěný program, pak můžete použít šipku dolů, která Vám vysune další seznam již zaindexovaných programů. Zde si můžete vybrat přesně to, co hledáte. Po stisknutí Enteru dojde samozřejmě ke spuštění programu, který jste si zvolili.

Indexace probíhá na principu nejčastěji používaných, takže pokud třeba často spouštíte Firefox přes Launchy, pak do příkazového řádku stačí napsat písmeno F a již je vám nabídnut tento program.

Avšak samotná utilita již od druhé verze není pouze pro spouštění programů, ale má ještě dvě dodatečné funkce. Služba pro spouštění programů se jmenuje Runny.

Další je pak Weby, což je služba pro otevření internetové stránky, kterou napíšete do Launchy. Spustí se Vám ve výchozím prohlížeči.

Druhou je pak Calcy, což je funkce podobná kalkulačce. Zvládá jednoduché příklady se základními znaménky (plus, minus, krát a děleno).

Nastavování je opravdu jednoduché. V sekci Catalog v okně pro Nastavení si můžete libovolně přidávat složky a k nim i jednotlivé přípony. Takto si můžete pro indexaci přidat programů kolik jen chcete. S nastavováním složek si nastavujete i hloubky, do jaké se má složka prohledávat pro požadovanou příponu souborů.

A malou specialitkou nakonec je pak podpora více vzhledů. Launchy je nakonec možno používat na operačním systému Windows i Linux.

Stáhnout Launchy (4,3 MB) - Win XP, Win Vista, Win 7, Linux, Mac OS


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Launchy
Líbí se vám Launchy? :
Operační systém: Win XP, Win Vista, Win 7, Linux, Mac OS
Jazyk: Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.