Quick Zip - komprimace a archivování souborů Je česky Funguje na počítači

Důvodů, proč ukládat soubory do archivů je spousta. Ušetříte tím místo, pomocí šifrování zamezíte přístupu nepovolaným nebo připravíte soubory pro přenos e-mailem. A právě ukládat soubory do archivu .zip a jiných dokáže program Quick Zip.

Program je na oficiálních stránkách dostupný v anglickém jazyce, existuje k němu však i čeština. Tu stačí po stažení rozbalit do složky, ve které je program nainstalován – defaultně „C:/Program Files/QuickZip/Trans“. Poté zvolíte v menu programu Tools>Language>Czech. Vypnete program a při dalším spuštění je již k dispozici v českém jazyce.

Quick Zip kromě samozřejmého ukládání souborů do archivů umí spoustu dalších věcí. Archivy můžete rozbalovat hromadně, šifrovat jejich obsah pomocí hesla, rozdělovat na části nebo znovu slučovat. Již vytvořený archiv můžete převést do jiného formátu. V případě, že je váš archiv poškozen (k tomu může dojít například při stahování se špatnou stabilitou připojení), nabízí QuickZip možnost archiv opravit. Abyste předešli uložení poškozeného archivu, můžete jej po vytvoření otestovat. Praktická je také možnost vytvořit samorozbalovací archiv ve formátu SFX. Pokud máte archivovaných souborů mnoho, můžete využít integrované vyhledávání.

Podporované jsou například formáty:

  • Zip,
  • 7zip,
  • sqx,
  • cab,
  • rs archive nebo UUE.

Výbornou funkcí je rovněž integrované zálohování. Program vám pomůže velmi jednoduše vytvořit zálohovací skript pomocí Generátoru skriptů zálohy. Ten funguje tak, že po vložení vámi vybraných souborů nastavíte jen formát archivu a umístění zálohy. Pak už stačí jen pojmenovat skript a uložit jej třeba na Plochu. Spuštění zálohy provedete taktéž v menu programu. Jediným kliknutím tak můžete zálohovat desítky souborů. Ve jménu souboru zálohy najdete pro snazší orientaci datum jejího vytvoření. Jedná se tak vlastně o alternativu k vyloženě zálohovacímu programu, kterým je například TaskZip.

Jako alternativu k tomuto programu lze uvést například TyphoonZip, 7-zip nebo ALZip.

Stáhnout Quick Zip (3,87 MB) - Win 95, Win 98, Win Me, Win 2000, Win XP


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Quick Zip
Líbí se vám Quick Zip? :
Operační systém: Win 95, Win 98, Win Me, Win 2000, Win XP
Jazyk: Český + Anglický
Instaluje se: Ano
Jednoduchá instalace: Ano

Šťítky: 7-zip formát, komprimace, ochrana heslem, zip formát, zálohování, šifrování

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 1 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.