Launchy rozšíření pro Firefox - otevření odkazů v určitém programu

Launchy je rozšíření pro internetový prohlížeč Firefox a uživateli umožňuje si rychle zvolit v jakém programu daný odkaz otevře.

Launchy v překladu do češtiny znamená spouštění a na toto i slouží. Launchy jak již bylo řečeno je rozšíření pro internetový prohlížeč Mozilla Firefox a slouží k otevření WWW stránky, odkazu nebo souboru z internetu v určitém programu na daném počítači nainstalovaném. Nejedná se tedy přímo o počítačový program jak tomu bylo v případě programu Launchy, které slouží přímo ke spouštění programů.

Rozšíření Launchy tedy slouží k výběru určitého programu s nímž otevřete určitou WWW stránku nebo dokument, který se pod určitým odkazem na WWW skrývá. Rozšíření dokáže samo rozpoznat programy, které máte v počítači nainstalované a následně je můžete pro otevírání využívat. Obsahuje totiž vnitřní databázi, která si programy sama "vyhledá". Protože ale samozřejmě nemůže znát všechny programy je zde i možnost abyste sami přidávali nové programy, které Launchy nerozpozná. Slouží k tomu soubor launchy.xml, který je potřeba umístit do adresáře chrome v adresáři vašeho Mozilla profilu (obvykle je umístěn v adresáři: C:\Document and settings\uživatel\Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles\jmeno-profilu\chrome").

Rozšíření Launchy nainstalované programy ve vašem počítači samo rozpozná. Pokud ale napříkad určitý program v nabídce nechcete mít lehce jej vypnete v nastavení tohoto rozšíření (Nástroje>Správce doplňků ve Firefoxu). Můžete si tak "odladit" a nastavit pouze programy, které využíváte. Praktické použití Launchy je například pro otevření připojení na FTP server jedním klikntím z Firefoxu v Total Commanderu bez nutnosti kopírování adresy FTP serveru atd., dále otevření zdrojového kódu otevřené WWW stránky ve vámi používaném editoru nebo stažení určitého souboru ve vámi používaném download manažeru.

Stažení Launchy ZDE ( MB)


12345 (5 = nejlepší) Ohodnoťte Launchy rozšíření pro Firefox
Líbí se vám Launchy rozšíření pro Firefox? :
Jazyk:

Šťítky: rozšíření pro firefox

Kód pro sdílení článku: (zobrazit »)

Odkaz:

HTML kód:

Kód do fóra:

Počet komentářů: 0 (Ukaž komentáře) | Přidat komentář |
|
Informační e-mailDoporučit článek kamarádovi / kamarádce (e-mailem)

MP3: Vivaldi , Jaromír Nohavica MP3
Programy: AVG zdarma , avast! Free Antivirus , OpenOffice.org , online ICQ , Verdict Free anglicko český slovník , CCleaner, KMPlayer
Video: Vyprávěj , iVysílání
Ostatní: SMS zdarma do všech sítí , Seriály online , CCCP kompletní video kodeky , Online disk Dropbox s 500 MB bonusem.